Loading...

„AWA Human Resources 2015“ doo iz Bezdana osnovano je u martu 2015. godine. Prevashodna delatnost preduzeća je ustupanje ljudskih resursa, odnosno radne snage. Trenutno, osnovno polje delovanje preduzeća je organizovanje službe gerontodomaćica u Nemačkoj, odnosno nemačkom govornom području. U saradnji sa tamošnjim partnerima uspostavljen je izuzetno kvalitetan sistem „nega 24/7“ kroz koji je u prethodnih godinu i po dana na privremeni rad u Nemačku upućeno više od 200 žena sa područja Srbije, sa srpskim pasošima. Preduzeće u svakom momentu sarađuje sa najmanje 80 radnika. Gerontodomaćice iz „AWA HR 2015“ rade na području nekoliko nemačkih gradova i to: Manheim, Ludwigshafen, Frankfurt am Main, Stuttgart, Augsburg…

Partnerske organizacije iz Nemačke su Prolivo Gruppe (www.prolivo.de) iz Fulde, odnosno Vivendo (https://www.vivendo-betreuung.com/) iz Augsburg.

„AWA Human Resources 2015“ je započelo i angažovanje radne snage za poslove u poljoprivredi (branje voća i povrća, vađenje špargle i krompira). Područje rada je Nemačka. Preduzeće je ostvarilo saradnju sa nekoliko poljoprivrednih gazdinstava i zadruga.

Delatnost „AWA HR 2015“ će u narednom periodu biti proširena. U planu je razvoj poslovanja u oblasti prodaje nekretnina, odnosno zapošljavanja i posredovanja.